ECT

Energi Farlig traktat på vej

Den 9. december publicerede 287 civilsamfundsgrupper og fagforeninger et åbent brev om Energichartertraktaten (Energy Charter Treaty, ECT), en mindre kendt, men ekstremt farlig international aftale som kan underminere en bæredygtig omformning af den internationale energisektor.

15. december 2019 · Kl. 11:30 Nyhed

Brevet, og den fulde liste over underskrivere, kan du finde her (på engelsk, fransk, spansk, tysk og portugisisk):

https://www.energy-charter-dirty-secrets.org/open-letter/

Som brevet forklarer, er ECT hverken kompatibel med en implementering af Parisaftalen, en retfærdig grøn omstilling udviklet sammen med arbejdere og deres fagforeninger eller anden nødvendig politisk handling. ECT er blevet, og vil i voksende grad blive brugt af kul-, olie, gas- og atomkraftsvirksomheder til at udfordre staters beslutninger om at udfase sådanne industrier. Den kan også være til hinder for at prioritere investeringer i fornybar energi og energieffektivitet, til at sætte energiproduktionen under offentlig kontrol, og til at lave tiltag for at modvirke energifattigdom.

ECT i sin nuværende form er en trussel mod almenhedens interesser. Brevet opfordrer derfor regeringer og parlamenter i lande der har signeret ECT til at sikre, at ECT ikke længere kan underminere handling for at hindre en klimakatastrofe, beskytte miljøet og gøre energi tilgængelig for alle. Det opfordrer også til at man umiddelbart standser den geografiske ekspansion af ECT til flere stater i det Globale Syd.

Se hvordan kulindustrien kan sagsøge Holland for at have vedtaget en lov som forbyder afbrænding af kul : https://www.youtube.com/watch?v=uZ3r6OwKM-k&feature=youtu.be

 

Støt NOAH

Din støtte er altafgørende for, at vi kan levere et stykke arbejde, der gør en forskel

Ved at støtte NOAH bidrager du til kampen for en retfærdig, bæredygtig og solidarisk verden. Din støtte betyder, at vi kan arbejde uafhængigt, opnå større indflydelse og organisere flere kloden rundt.

Du kan nemt oprette en fast støtte via betalingsservice.

Eller du kan fx støtte via MobilePay eller bank. Hvis du opgiver dit cpr.nr. ved indbetalingen er din gave fradragsberettiget (op til kr. 17.000 i 2021). Tusind tak!