klimaløfter

Klima Giv et klimaløfte og stil krav til regeringen – klimaet har brug for dig

NOAH på Energiens Road Show – karavanen er nu nået til Århus

14. september 2006 · Kl. 15:11 Pressemeddelelse

I dagene torsdag og fredag kan man møde NOAH på Storetorv i Århus. I vores stand kan man afgive sit klimaløfte og samtidig stille krav til regeringen om, hvad den skal gøre for at levere sit bidrag til at redde klimaet. Løfter og krav skrives på en ”taleboble”, der fotograferes sammen med en selv, og billedet lægges på nettet ved siden af billeder fra de 10 danske byer, som vi besøger samt billeder fra lignende arrangementer, der gennemføres over hele Europa.

Til november skal der foregå klimaforhandlinger i Nairobi, Kenya, med deltagelse af verdens ledere. I tiden op til topmødet vil NOAH og vores internationale netværk Friends of the Earth Europe vise politikere, ministre og kommissærer, at vi er mange, der tager klimaproblemerne alvorligt og gerne selv vil gøre en indsats. Men til gengæld for vores personlige indsats skal regeringerne og EU stramme sig an og træffe beslutninger, der for alvor bærer i retning af løsningen af klimaproblemerne.

Ole Kaimer fra NOAH´s Road Show hold udtaler:
”På turen rundt til de forskellige byer, oplever vi at skoleeleverne er påvirket af, hvad der er fokus på i deres lokalsamfund. I Odense, hvor kommunen har satset på at være "cykelby", så mange elever energi- og klimaproblematikken i en transportsammenhæng. I Kolding, hvor der har været kommunalt fokus på solenergi, var det hyppigt mere solenergi, der var ønske om. ”

Ole Kaimer fortsætter:
”Eleverne går ofte sammen i små grupper for at formulere egne løfter og krav til regeringen, hvilket ikke er helt let. Men de viser stor idérigdom og har det sjovt. Der er fremkommet mange enkle energispareløsninger og en række krav til regeringen om f.eks. mere vedvarende energi, bedre forhold for cyklister og bedre kollektiv transport. Nogle af de mere kreative løfter er f.eks. at man vil holde "el-fri weekends", andre vil "bruge hovedet i stedet for PC'en" eller skoleeleverne opfordrer til "mere udendørsaktivitet" og "fællesbade" for at spare på varmen og det varme vand. De unge kræver også, at regeringen skal lave flere energikampagner og reklamer, som kan minde skoleeleverne om deres løfter `men det skal være på en måde som ikke er irriterende`.”   

Foruden talebobler og kamera medbringer NOAH en klimaudstilling samt undervisningsmaterialer om klima og bæredygtighed. Man kan også skrive under mod a-kraft i Europa. A-kraft er ikke løsningen på klimaproblemerne. Vi opfordrer så mange som muligt til at besøge NOAH og de mange andre aktiviteter, der foregår på Road Showet.

Læs mere her om baggrunden for NOAH´s deltagelse og se billedgalleri med klimaløfter og krav.

Filmkunstneren Jens Simon viser sin splinternye 15 min film ”Energiens skabelsesberetning” i en transportabel sansebiograf, og efter filmen kan man foruden NOAH´s stand besøge OVE og Energitjenestens stande med solceller, brintbiler, energicykler og meget mere samt få praktisk energirådgivning om byggeri, el og varme.

Skoleklasser og større grupper skal bestille tid på cav@energitjenesten.dk men alle kan komme i tidsrummet 9-18 begge dage.

Bedste foto- og reportagemulighed i Århus vil være fredag formiddag, hvor der er fuld tryk på med besøg fra skoleklasser.

NOAH´s folk på Road Showet kan kontaktes:

Palle Bendsen og Ole Kaimer 6073 7107

NOAH´s Energigruppe:
Kim Ejlertsen 3536 1212
Henning Bo Madsen 5126 0368

 

Støt NOAH

Din støtte er altafgørende for, at vi kan levere et stykke arbejde, der gør en forskel

Ved at støtte NOAH bidrager du til kampen for en retfærdig, bæredygtig og solidarisk verden. Din støtte betyder, at vi kan arbejde uafhængigt, opnå større indflydelse og organisere flere kloden rundt.

Du kan nemt oprette en fast støtte via betalingsservice.

Eller du kan fx støtte via MobilePay eller bank. Hvis du opgiver dit cpr.nr. ved indbetalingen er din gave fradragsberettiget (op til kr. 17.000 i 2021). Tusind tak!