Udstilling:  Svin & soja
Udstilling: Svin & soja

Udstilling: Svin & soja

Slutter
Holbæk Bibliotek
Nygade 9-13, 4300 Holbæk

Når vi importerer store mængder soja for at fodre vores mere end 30 millioner svin i Danmark, har det store konsekvenser i Sydamerika. 

Den enorme danske svineproduktion er nemlig afhængig af sojaimport fra Sydamerika – herunder fra Paraguay. Sojaen produceres af store landbrugsvirksomheder, som bruger hård vold og rå magt til at fjerne småbønder og oprindelige folk for at kunne udvide deres produktion og øge deres eksport til lande som Danmark. 

En samling af fotografier taget i sommeren 2022 i Paraguay fortæller historien om, hvordan det nuværende industrielle landbrug og den danske landbrugslobby bærer en del af ansvaret for overgreb på og fordrivelser af den oprindelige befolkning og bønder i de områder, hvor der dyrkes soja til svinefoder.

Det er på tide, at diskussionen om dansk landbrug også kaster lys over de skyggesider, vores enorme landbrugsindustri har for befolkningen i andre lande. Det er på tide, at debatten om den grønne omstilling af landbruget også drejer sig om hvordan den skal foregå i solidaritet med arbejdere og oprindelige folk i blandt andet Paraguay.

I forbindelse med udstillingen holder vi debatarrangementet ’Fra sojabønner til flæskesteg’ tirsdag d. 11. juni.

Støt NOAH

Din støtte er altafgørende for, at vi kan levere et stykke arbejde, der gør en forskel

Ved at støtte NOAH bidrager du til kampen for en retfærdig, bæredygtig og solidarisk verden. Din støtte betyder, at vi kan arbejde uafhængigt, opnå større indflydelse og organisere flere kloden rundt.

Du kan nemt oprette en fast støtte via betalingsservice.

Eller du kan fx støtte via MobilePay eller bank. Hvis du opgiver dit cpr.nr. ved indbetalingen er din gave fradragsberettiget (op til kr. 18.300 i 2024). Tusind tak!