Foto: Birgitte Kjøller
Foto: Birgitte Kjøller

Kloden og kunsten Kreative unge fra Holbæk tester NOAH-materiale

13. maj 2024 · Kl. 09:59 Nyhed

I løbet af skoleåret har en flok unge fra billedkunstholdet Ung Kunst i Holbæk testet NOAHs undervisningsmateriale Politisk kunst, som vi har udarbejdet i samarbejde med vores partnere i Paraguay (Heñoi), Mozambique (JA!), Indonesien (Wahli) og Indien (PJCI).

Unge skaber politiske værker

Materialet har fokus på, hvem der repræsenteres i kunsten og hvem der ikke gør, samt hvilke øjne der direkte og indirekte ser på de objekter og mennesker, der gennem historien er blevet afbilledet i kunsten. 

Opgaverne er blevet grundigt bearbejdet af de unge og vi har fået fyldig feedback, som vi nu skal bruge til at redigere og færdiggøre materialet. 

Én af de opgaver, som de unge syntes var særligt udfordrende var, hvordan man skildrer levede liv i konfliktfyldte områder rundt om i verden, når der ikke må være mennesker til stede i billederne. Resultaterne blev dog super flotte. 

Malerier fra Holbæk Kulturskoles hold Ung Kunst

Tusind tak for hjælpen til Holbæk Kulturskoles hold Ung Kunst og til deres underviser, Birgitte Kjøller. 

Materialet vil blive tilgængeligt på NOAHs hjemmeside i løbet af efteråret 2024 og er en del af projektet Creative Connections, som er støtte af: 

OpEN Logo

 

Støt NOAH

Din støtte er altafgørende for, at vi kan levere et stykke arbejde, der gør en forskel

Ved at støtte NOAH bidrager du til kampen for en retfærdig, bæredygtig og solidarisk verden. Din støtte betyder, at vi kan arbejde uafhængigt, opnå større indflydelse og organisere flere kloden rundt.

Du kan nemt oprette en fast støtte via betalingsservice.

Eller du kan fx støtte via MobilePay eller bank. Hvis du opgiver dit cpr.nr. ved indbetalingen er din gave fradragsberettiget (op til kr. 18.300 i 2024). Tusind tak!