Vi deler én klode

Vi deler én klode FN's verdensmål i børnehøjde

13. november 2020 · Kl. 12:07 Nyhed

Siden vinteren 2019 har vi besøgt skoler i hele landet med vores temadage 'Vi deler én klode'. Temadagene er blevet tilpasset til små forløb, som du kan lave med din 3.-6- klasse. Forløbene belyser forskellige aspekter af klima-, miljø- og biodiversitetskrisen, alt imens I også arbejder med ulighed og social retfærdighed.

I undervisningsmaterialet målrettet 5.-6. klasse sætter vi fokus på klima-, miljø- og biodiversitetskrisen gennem håndgribelige hverdagseksempler, som eleverne kan relatere til. De kan arbejde med temaerne tøj, teknologi, rejser og kakao. Undervisningen udfordrer eleverne på kreativitet, opfindsomhed, nysgerrighed og bevægelse gennem forskellige aktiviteter, diskussioner, refleksioner og ny viden.

Ligeledes skal eleverne i undervisningsmaterialet målrettet 3.-4. klasse finde deres kreative side, meninger og nysgerrighed frem. Her arbejdes der mere generelt med begreberne 'biodiversitet' og 'CO2', og eleverne bliver udfordret, når de skal finde ud af, hvor i verden ingredienserne til deres 'yndlingsmad' kommer fra, og de bliver opfordret til at reflektere over, hvor mange fantastiske ting, de ejer, når de alle skal bidrage til en lille udstilling med 'vores ting' i centrum.

 

Vores mål med materialet er, at eleverne får en forståelse af, hvordan verden hænger sammen lige nu, hvor beslutninger i nord påvirker samfund i syd, og hvordan vi – unge som gamle – kan være med til at påvirke udviklingen hen mod en mere bæredygtig fremtid.

I undervisningmaterialet til ’Vi deler én klode!’ inddrages FN’s 17 Verdensmål, så der ved hver af underemnerne bliver inddraget minimum tre af Verdensmålene. ’Vi deler én klode’ er således en god indgangsvinkel til at introducere Verdensmålene for eleverne, samt hvordan de kan fungerer i praksis.

Her finder du et link til en videre forklaring af og materiale til undervisningen målrettet 3.-4. klasse.

Her finder du et link til en videre forklaring af og materiale til undervisningen målrettet 5.-6. klasse

 

CiSu-logo

 

EU logo

Støt NOAH

Din støtte er altafgørende for, at vi kan levere et stykke arbejde, der gør en forskel

Ved at støtte NOAH bidrager du til kampen for en retfærdig, bæredygtig og solidarisk verden. Din støtte betyder, at vi kan arbejde uafhængigt, opnå større indflydelse og organisere flere kloden rundt.

Du kan nemt oprette en fast støtte via betalingsservice.

Eller du kan fx støtte via MobilePay eller bank. Hvis du opgiver dit cpr.nr. ved indbetalingen er din gave fradragsberettiget (op til kr. 17.000 i 2021). Tusind tak!